پاسخی به سوال مطرح شده که در قسمت نظرات
بعضی از روایت در خصوص ویژگی یاران حضرت ،نشان می دهد منتظران و یاوران باید از روحیات و خصوصیات عالیه برخوردار باشند، چنین روحیاتی در خود سراغ نداریم و با وجود بعضی از گناهان کبیره انتظار و امید داریم جزء یاوران حضرت باشیم آیا این اندیشه درست است و توبۀ این طور انسانها پذیرفته است؟
احساس گناه خود یک فضل و رحمت است از طرف خدا و اینکه انسان بداند که گنهکار است و در صدد برآید که همانند انسان در حال غرق شدن، راه نجاتی برای خود پیدا کند؛ یک توفیق الهی است و به تعبیرقرآن توبۀ الهی است بر انسان، نکته دیگر اینکه راه توبه همیشه باز است و هرگاه انسان متوجّه شود تا به حال اشتباه می کرده، امکان بازگشت به سمت مسیر اصلی بندگی وجود دارد.
توبه بازگشت به سوى خداست از آنچه دورى مى آورَد، از آنچه پلیدى به بار مى نشانَد، ازآنچه آدمى را از باران رحمت خدا محروم مى سازد.
نمونۀ بارز این مطلب "حُر" است که در روز عاشورا به اشتباهش پی برده،و جزءِ شهداءِ کربلا محسوب می شود.بسیاری بر این باورند که وی تحت تاثیر سخنان امام تغییر جبهه دادو به یاری ایشان شتافت امّا حقیقت آن است که این روحِ معیّت که در «حرّ» تجلّی کرد؛تحت تاثیر تربیت تکوینی امام معصوم در او پدید آمده بود نه تربیتی که از راه درس وکتاب ومدرسه حاصل می شود.باشد که ما هم در توسلّمان به معصومین از روح معیّت بهره مند شویم.
آنان که خاک را به نظر کیمیا کنند آیا بود که گوشه چشمی به ما کنند
اما مهمتر از این یک نمونۀ قرآنی هم وجود دارد و آن برادران حضرت یوسف علیه السلام بودند که هم پسران و هم برادران پیامبر بودند، و چند گناه کبیره مرتکب شدند؛ مثل 1- دروغ گفتن به پیامبر خدا 2- قصد کشتن پیامبر خدا 3- آزار و اذیّت روحی و جسمی به پیامبران و 4- تهمت زدن به پیامبر ، اما زمانی که از کار خود پشیمان شدند و به یعقوب گفتند :برای ما طلب استغفار کن، پدر فرمود:
«قَالَ سَوْفَ أَسْتَغْفِرُ لَکُمْ رَبِّیَ إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ»؛ به زودی از پروردگارم برایتان طلب آمرزش می کنم.قطعاً اوست که بسیار آمرزنده و مهربان است.
و یا زمانی که آنان توبه کنان به حضرت یوسف گفتند: «قالوا تَاللّهِ لَقَدْ آثَرَکَ اللّهُ عَلَیْنَا وَإِن کُنَّا لَخَاطِئِینَ»
حضرت فرمودند: «قَالَ لاَ تَثْرَیبَ عَلَیْکُمُ الْیَوْمَ یَغْفِرُ اللّهُ لَکُمْ وَهُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِینَ »
فرمود: امروز بر شما هیچ سرزنشى نیست خدا شما را مىآمرزد و او مهربانترین مهربانان است.
پس میتوان نتیجه گرفت که :
توبه و بازگشت اگر حقیقی و از عمق جان و درک و فهم باشد دریای رحمت خداوند را به تلاطم می اندازد و هر خطاکاری را مورد غفران و رحمت خود قرار می دهد. هین مکن زین پس فراگیر احتراز
که ز بخشایش دَرِ توبه است باز
حضرت ولی عصر، نیز همانند پیامبران برحق پیشین ،از خصوصیات و مهربانی های آنها برخوردار است و حتّی بیش از آنها هم مهربان و رئوف است و یا به بیان عارضانه تر ولی عصر مثل یک طبیب مهربان در انتظار بهبودی ما از اوضاع بیمارگونۀ خطا و گناهکاری است او همیشه منتظر برگشت و توبۀ ماست وشاید به همین علت هم، یکی از القاب حضرت «منتظِر» است.
و اما در مورد یاران حضرت ،با قدری تـامل در این فراز از دعای عهد که می فرماید: "اللهمّ اجعلنی من انصاره واعوانه و......والسّابقین الی ارادته والمستشهدین بین یدیه... " به نظر میرسد مراتب یاری دهندگان امام زمان (عج)را درهشت مرحله بیان می دارد؛ از نصر آغاز می گردد وتا استشهاد ادامه می یابد.
برگرفته از سخنان ارزشمند حضرت آیت الله جوادی آملی، پیرامون تفسیر آیات 91 و 92 سوره مبارکه یوسف – با کمی تغییر
-ماه مهر پرور،مصطفی دلشاد تهرانی،تهران،دریا،صص۵٠٢و۵٠۵.
با سلام ............چرا هيچكدام نپرسيد مساله چيست؟ انجمن فرزانگان كوير
سلام حال شما چطوره ؟ مدتی بود به دلایلی شخصی نتونستم بیام اینترنت ،امیدوارم کم لطفی های من را ببخشیدوبلاگ شما را باافتخار لینک کردم برایم دعا کنید موفق باشید [گل][نیشخند]
سلام به روزم و منتظر حضور سبز شما[گل][گل]
سلام چه مطالب خوبي اينبار گذاشتين اميدوارم طبيب ما هم زود زود بياد[گل]
سلام ممنون از اینکه خبرم کردی ودوم هم به خاطر اینکه مطلی خیلی عالی منتشر کرده بودی از شما دوست عزیز متشکرم در پناه حق
درخصوص تعداد ياران امام زمان(ع) روايات و متون ديني اختلاف دارند. از برخي روايات استفاده ميشود كه تعداد ياران امام زمان(ع) 313 نفر هستند.(1) مفضل بن عمر از امام صادق(ع) گزارش نمود: "گويا مينگرم قائم را بر منبر كوفه و 313 نفر يارانش، كه پيرامونش گرد آمدهاند، به شمار اهل بدر"(2) در برخي از روايات ديگر، تعداد ياران امام زمان(ع) ده هزار بيان شده است. ابوبصير از امام صادق(ع) روايت ميكند: "تا حلقه كامل نگردد، قائم خروج نميكند... كامل شدن حلقه ده هزار نفر است". همچنين در روايات ديگر تعداد ياران امام از دوازده تا پانزده هزار ذكر شده است.(3) مضافاً بر اين كه در برخي روايات ديگر به تودههاي انبوهي اشاره شده است كه از نقاط گوناگون جهان، به ويژه مشرق زمين به كمك امام ميشتابند.(5)
بنابراين مقصود از آن دسته روايات كه تعداد يارن امام را 313 نفر ذكر كرده، آن نيست كه ياران امام تنها همان تعداد هستند. شايد منظور اين باشد كه اين تعداد فرماندهان و وزيران و از ياران خاص امام باشند كه در آغاز، هستههاي اصلي نيروها را برعهده دارند و پس از پيروزي، براي ارشاد و دادرسي و كارگزاري به سرزمينهاي دور و نزديك فرستاده ميشوند. امام صادق(ع) فرمود: "آنان پرچمداران لشكرها و كارگزاران امام روي زمين هستند" از اين گروه، به "نقباء" "خواص" و "ذخرالله" تعبير شده است.(6) شايد منظور از 313 كساني باشند كه نخستين گروندگان به حضرت هستند كه در انتظار ظهور موعود در مكه ميباشند. با گرد آمدن اين گروه، دعوت حضرت آغاز ميشود. پس از انتشار خبر و گزارش آن، ديگر ياران امام زمان به آنها ملحق ميشوند. امام صادق(ع) فرمود: "سيصد و سيزده نفر ياران با او بيعت ميكنند. او تا هنگام كامل شدن ده هزار نفر در مكه اقامت كرده، پس رهسپار مدينه ميگردد"(7)
علامه مجلسي همين معنا را از روايات استنباط كرده و مينويسد: "ياران مهدي، منحصر به 313 نفر نيستند، بلكه اين شمار ياراني هستند كه حضرت به كمك آنان حركت را آغاز ميكند".(8) در بعضي از روايات آمده است كه تعدادي از ياران امام زمان(ع) را زنان تشكيل ميدهند. امام باقر(ع) فرمود: "سوگند به خدا، سيصد و اند نفر بدون وعده پيشين گرد ميآيند در ميان آنان پنجاه زن است"(9) وجود زنان در ميان خواص و وزيران مهدي نشانگر اوج و عظمت والاي زنان در انقلاب جهاني حضرت مهدي(ع) است. ياران مهدي (ع)، از صنف و نژاد ويژهاي نيستند، بلكه از گروهها و نژادهاي گوناگون و از سراسر جهان هستند.(10) و اكثريت قريب به اتفاق ياران امام زمان(ع) را جوانان تشكيل ميدهند. امام علي(ع) فرمود: "ياران مهدي همه جوانانند و پير و كهنسال در ميان آنان وجود ندارد، جز تعداد اندكي كه مانند سرمه براي چشم و نمك براي غذا لازم هستند البته كمترين چيز مورد نياز در غذا نمك است".(11)
ياران جوان در اين كه مقصود از جوان بودن چيست، دقيقاً نميتوان اظهار نظر كرد آيا مقصود از جوان بودن آن است كه ياران حضرت از نظر سني جوان هستند و يا از نظر روحيه و قدرت؟ كوتاه سخن اين كه ياران حضرت مهدي(ع) در انحصار 313 تن نيست. اين تعداد، گوياي نخستين گروندگان به حضرت، يا گوياي حلقه اوليه از فرماندهان و كارگزاران حضرت، يا گوياي تعداد نفراتي است كه امام در آغاز حركت با اين عده حركت ميكند. ميان ياران اوليه؛ يعني 313 تن طبق روايت پنجاه زن وجود دارد اكثر قريب به اتفاق ياران حضرت مهدي را جوانان تشكيل ميدهند. پي نوشتها: 1 - بحارالانوار، ج52، 341؛ نعماني، الغيبة، ص 315؛ منتخب الاثر، ص 166. 2 - الغيبة نعماني، ص 307. 3 - سيد بن طاووس، الملاجم و الفتن، ص 65، به نقل از مجله حوزه، ويژه امام زمان(ع)، ص 295. 4 - ارشاد مفيد، ج2، ص 383. 5 - مجله حوزه، ويژه امام زمان(ع) ص 296؛ بحارالانوار، ج53، ص 7. 6 - ارشاد مفيد، ج2، ص 383. 7 - بحارالانوار، ج52، ص 323. 8 - بحارالانوار، ج52، ص 223. 9 - ينابيع الموده، ص 249.ؤ 10 - بحارالانوار، ج53، ص 334؛ نعماني، پيشين، ص 315؛ طوسي، الغيبة، ص 284.